2009-06-06

Lite av varje...

Sommaren närmar sig med stormsteg och med den en massa "måsten". Det ska krattas, planteras, putsas och fejas både ute och inomhus. Därtill är det fullrulle på arbetet med omfattande omorganisation vilket jag ser som positivt. Visst finns det även nackdelar men dem får man glömma och fokusera på det positiva. Första semesterperioden börjar på måndag men det känns skönt att ha den andra perioden så länge det blåser isandevindar och temperaturen endast ligger på några plusgrader. Elvira går ut klass nio på fredag så då blir det lite bjudning med buffé. Till hösten bär det av till skidskyttegymnasiet i Boden. Under terminens sista veckor har hon fått möjligheten att delta på deras träningsdagar vilket har varit givande. Förövrigt är det fullrulle för Elvira med skogsplantering och lilla Edvard börjar snart några intesiva simskoleveckor.

På hundfronten har vi hunnit med en tredagars spårkus samt börjat på tävlingslydnadskurs med en helt fantastisk instruktör. Hon har erfarenhet av både BC och Aussie vilka hon tävlat i både det ena och andra med på högnivå. Det roliga är att hon varit ägare till Fames halvsyster Isa som sedan en tid bor hos min frissa. Har även anmält oss till viltspårkurs men ännu inte fått besked om den kommer igång. Eftersom att vi inte har någon praktisk erfarenhet och kunskap om Mh passade vi på att besöka Luleås BHK när de hade Mh dag. Det var oerhört intressant och givande att se alla momenten och hundarnas reaktioner Beskrivaren var mycket noggran och bra på att muntligt beskriva varje hund efter genomförande. Likaså var markörerna intresserade av att svara på våra frågor och funderingar.

På torsdag morgon bar det av på bassängträning med Odd och därefter röntgen. Till vår glädja var frakturen helt läkt. Det syntes en liten pålagring med kallus vilket det ska vara. Toppen var att det inte var så stor kallusöverväxt eftersom att det kan leda till tryck på nerver, senor osv. Mängden kallus var vårt svar på att Odd haft en perfekt nivå på rehabiliteringen. Odd är helt enkelt friskförklarad men har kvar restriktioner som att han inte får hoppa höga hinder eller leka med andra hundar. Han måste även gå kopplad 5-10 minuter innan han får springafritt. Med detta svar så införskaffade vi lite slalompinnar, hinder och agilitytunnel. Oj så skoj han hade och så snabbt han accepterade att krypa i agilitytunneln. Sjukgymnasten på Djursjukhuset är imponerad av Odds mentalitet. Enligt henne så har hon inte stött på maken till Aussie. Hon ser fram emot att få se MH resultatet!!! Ja vem gör inte det??? Det ska bli så oerhört spännande att se om vi har den hund vi tror att vi har...

Ha det gott

9 kommentarer:

ellapix sa...

Grattis! Vad skönt att rehabträningen gått så bra och att han nu får börja leva lite normalt igen.

Gabbi sa...

Hejsan !
Skönt att höra att allt går på rätt väg. Det ska bli kul att se hela kullens Mh. Jag har sett mycket av hans syrra Lava en helhärlig tik.
Ha det gott

Camilla sa...

Så ni har också blivit bloggisar :-) Hoppas MH:t gick bra, det har väl just gått av stapeln va? Ska komma förbi vid tillfälle och berätta lite skvaller om nåt ni såg i Måttsund.....

Anonym sa...

OTROLIGT BRA MH!!! GRATTIS!
Tror jag köper tillbaka honom...haha
/Uppfödarn

Mackan sa...

Hej! Tack för orden i min blogg!
Grattis till bra MH resultat! Hörde av Isabelle.

Skönt att läsa att läkning gått bra och att Odd är friskförklarad.
Dojans läkning såg bra ut idag. Men minst 2 veckor till i skena och bandage dock. Vi lägger om en gång per vecka pga risken för skavsår och hettan som är ute.

Ha det fint!

Anonym sa...

när uppdateras det här då=)??? hihi /isabelle

Harriet, Roger o Kell sa...

Ann-Chatrin och Elvira ha det gott på Sicilien. Edward Kell saknar att leka med dig, han hade jättekul. Och tack för renkalvs steken. Ska spara den till nyår klurar på recept och tror mig hittat en tråd som ska passa lite svart trumpetsvamp eller gul kantarell smörfrästa och en mandelpotatispure med kanske palsternacka eller blomkål och en vinsås med kanske lingon i.

Harriet,Roger o Kell sa...

Hej!
Idag har vi plockat 40 liter trattisar på en timme. Vi gallrar. Det finns hur mycke som helst och ändå har vi bara varit på en fjärde del av ytan på första stället vi har, Andra stället har vi inte ens tittat på. I år är ett sådant år, som man kan dela med sig av till folk som inte bor i närheten....Hör av er om ni vill ha en trattisplockar helg i slutet av september början av oktober. Ni har husrum hos oss.

Harriet o Roger sa...

Vi riktar in oss på den helgen, får höras mer framöver. Vi var ute en sväng till idag och det är förbaje mig svamp över allt.
Ni har haft en riktig vilosemester härligt..